Nieuws

Wetsvoorstel overbruggingsregeling alleenverdieners in internetconsultatie

vrijdag, 22 maart, 2024 - 13:15
De ongeveer 6.400 huishoudens die onbedoeld een lager inkomen hebben dan vergelijkbare huishoudens met een bijstandsuitkering krijgen vanaf komend jaar via een overbruggingsregeling een tegemoetkoming van hun gemeente. Minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen stelt het wetsvoorstel dat de tegemoetkoming regelt open voor internetconsultatie.

Internetconsultatie: meer maatwerk bij financieel ontzorgen statushouders

donderdag, 21 maart, 2024 - 18:00
Het kabinet wil gemeenten in staat stellen om in individuele gevallen af te wijken van het verplicht ontzorgen van statushouders. Hiervoor is een aanpassing nodig van de Participatiewet. Vandaag start de internetconsultatie. Geïnteresseerden kunnen tot en met 2 mei 2024 reageren.

Basisdienstverlening schuldhulpverlening in iedere gemeente

donderdag, 21 maart, 2024 - 08:45
Het kabinet, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de branchevereniging voor financiële hulpverleners NVVK en de vereniging van directeuren in het sociaal domein Divosa zetten vandaag hun handtekening onder een gezamenlijk plan om de schuldhulp in Nederland te versterken. Het plan – de ‘basisdienstverlening schuldhulpverlening’ – leidt tot een hulpaanbod dat toegankelijker is en in iedere gemeente bestaat uit minimaal dezelfde elementen.

Internetconsultatie: subsidieregeling ondersteuning werkgevers inzet statushouders

woensdag, 20 maart, 2024 - 09:00
Om werkgevers te ondersteunen bij het duurzaam in dienst nemen van statushouders biedt het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW) hen de mogelijkheid om daarvoor een subsidie aan te vragen. Deze subsidie is bedoeld voor extra begeleiding van statushouders op de werkvloer gericht op het verkleinen van de taal- en cultuurverschillen.   

Nederlanders sneller in actie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag door gesprek op werkvloer

maandag, 18 maart, 2024 - 14:00
De helft van de werkende Nederlanders geeft aan dat er op werk duidelijke afspraken zijn gemaakt over gewenst en ongewenst gedrag. Doordat hier onderling over is gesproken, geven ze makkelijker hun grenzen aan en gaan ze sneller over tot actie in het geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit de jaarlijkse publieksmonitor van Ipsos, uitgevoerd in opdracht van het Nationaal Actieprogramma Aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld (NAP).

Pagina's